Składniki:
3 szkl mąki
1 łyżeczka
p.d.p.
½ łyżeczki
sody
½ łyżeczki
soli
170 g miękkiego masła
170 g mała
orzechowego
168 g cukru
pudru
2 jajka
migdały
dżem
truskawkowy (lub inny czerwony)
Wykonanie:
Rozgrzej piekarnik do 160 oC .
Przygotuj formę. Wyłóż ją papierem do pieczenia.
W jednej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę i
sól.
W drugiej misce utrzyj masło z masłem
orzechowym, aż będzie gładkie. Zmniejsz obroty miksera i dosyp cukier oraz
dodaj jajka. Połącz składniki mokre z suchymi. Wyrób ciasto i wstaw je do
lodówki na 30 min.
Jak zrobić ciasteczka jest na zdjęciu.
Piecz 18 min na lekko złoty kolor. Schłodź na formie 5
minut, następnie przenieś na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Świetnie wyglądają, sama muszę kiedyś je upiec :-)
OdpowiedzUsuńfantastycznie ci wyszły!
OdpowiedzUsuń