poniedziałek, 9 maja 2016

Szybka potrawka



Składniki: (na 4 porcje)

600 g kiełbasy lub grubych parówek
1 duża cebula
200 g ziemniaków
2 łyżki oleju
2 łyżki mąki
2 łyżeczki mielonej papryki
500 ml bulionu wołowego z kostki
100 g ogórków konserwowych
2 łyżeczki suszonego majeranku
sól, pieprz
2 posiekane dymki (ja dałam pęczek szczypiorku)

Wykonanie:

Kiełbasę lub parówki obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę posiekaj. Ziemniaki obierz i pokrój w większą kostkę. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę. Wsyp mąkę, po czym podsmaż, Mieszaj od czasu do czasu. Do cebuli dorzuć pokrojoną na kawałki kiełbasę lub parówki, przyrumień. Mięso na patelni posyp mieloną papryką i majerankiem. Składniki dobrze połącz. Wszystko smaż jeszcze przez chwilę. Do mięsa na patelni wlej bulion wołowy z kostki. Ogórki konserwowe pokój w plasterki. Do składników na patelni dodaj ziemniaki. Gotuj do miękkości. Dołóż ogórki. Dopraw. Gulasz posyp dymką (szczypiorkiem).




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz