wtorek, 28 czerwca 2016

Kapusta z koperkiem



Składniki:

1 mała kapusta
1 cebula
1 szkl wody
250 ml śmietany 12% lub 18%
2 łyżki mąki pszennej
pęczek koperku
sól

Wykonanie:

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na odrobinie masła. W międzyczasie poszatkuj kapustę. Gdy cebula będzie już podsmażona dorzuć do niej kapustę i zalej ją szklanką wody.Gotuj kapustę aż będzie miękka ale nie rozgotowana (kapusta powinna być lekko chrupiąca). Do kapusty dodaj śmietanę. wymieszaj dokładnie, ponieważ teraz kapusta jest zbyt rzadka wmieszaj do niej 2 łyżki mąki i zagotuj. Na koniec dodaj pokrojony koperek i dopraw do smaku. Świetnie smakuje z ziemniakami i kotletem mielonym :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz